SKRIVA PÅ RIS 

Skriva på ris. 
Förskolan ska lägga stor vikt vid att stimulera varje barns språkutveckling. Utifrån barnens intresse kring bokstäver så har jag med hjälp utav ett frukostbord och färgat ris skapat ett material där barnen på ett roligt sätt stimulerar sin språkutveckling och uppmuntrar barnens nyfikenhet och intresse för den skriftspråkliga världen. Med detta material får barnen ljuda och använda händerna/fingrarna för att skriva. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ ▪️Frukostbordet är köpt på IKEA.

▪️ Bokstavs kort

▪️Risen har jag färgat med karamelfärg & handsprit. 

4 reaktioner till “SKRIVA PÅ RIS 

 1. ximena skriver.
  Hej jag jobbar på en förskola i Stockholm med barnen från 3 till 6 år.
  Jag skulle uppskatta om du vill skicka till mig HEJ PÅ OLIKA SPRÅK med QR
  Tack för en inspirerande blogg MVH Ximena

  Gilla

 2. Hejsan! Hur länge kan riset vara utan att det blir för gammalt? Färgar riset på något sätt av sig av karamellfärgen eller ”binder” handspriten den så den inte släpper? ☺️
  Helt fantastisk idé!

  Gilla

 3. WOW det är imponerande, jag är osäker
  Hur man skapa de mappar/häfte QR med sagor osv. Jag jobba på en förskola i Malmö och vill börja med detta kan ni vägleda mig.

  Gilla

 4. Hej! Vore hemskt tacksam om du ville skicka till mig Qr koder med HEJ på olika språk! Jobbar på en mångkulturell förskola i GBG och våra barn skulle nog uppskatta det med! Tack för en inspirerande blogg! Mvh Klodina

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s