Mötet med…

 

 

Hej.

Som många av er vet så är jag personen bakom Sveriges största Instagram konto för förskolan, pedagog.inspiration. Intentionerna med konto har alltid varit att inspirera pedagoger i förskolan med förhoppningarna att det gynnar barnen!  Kort och gott är det just för barnen detta konto finns.

Jag brinner för barn, deras utveckling och lärande men även för pedagoger och utbildningens utveckling.

Vi pedagoger har ett av det viktigaste yrken! Vi arbetar med framtiden medborgare! Men detta sätter även krav på oss. Vi behöver själva stärkas och utvecklas i vår profession för att kunna bemöta barnen där de är, och kunna ge de förutsättningarna de har rätt till.

Jag har nu skapat ett nytt koncept här på sociala media (Instagram och bloggen) där vi utvidgar det kollegialt lärande  och tar det ett steg längre!

Konceptet heter ”Mötet med” och kommer att vara i form av en adventskalender där jag varje dag fram till jul presenterar 24 eldsjälar som arbetar i eller med frågor som rör förskolan. De kommer att dela med sig av sina tankar och kunskaper kring ett särskilt ämne som b.la, digitalisering, normkreativitet, tydliggörande pedagogik, undervisning i förskolan, demokratiuppdraget mm. Detta i syfte för att vi ska utvecklas i mötet med varandra.

Vi behöver ta vara på den fantastiska delar-kulturen som vi i förskolan har. Men även använda den i syfte och mål som gynnar barnen!

Första inlägget släpps 1 advent och håller på fram tills jul! 
Dela gärna med er av era tankar  och reflektioner kring inläggen i kommentarsfältet!

 

Tillsammans för barnen!

/ Nea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s