UNDERVISNING I FÖRSKOLA

Sedan 2010 står det i skollagen att förskolan ska bedriva undervisning. Nu är den här, Skolverkets kunskapsöversikt om undervisning i förskolan ur ett forsknings-perspektiv. Översikten är tänkt att användas som diskussion underlag.

I översikten ingår kapitel skrivna av forskare från fyra svenska universitet. Den kan läsas som en helhet, men kapitlen kan även läsas fristående. Översikten riktar sig till barnskötare, förskollärare, förskolechefer och huvudmän och andra som är intresserade av undervisning i förskolan.

De forskare som medverkar är: Camilla Björklund, Christian Eidevald, Ingrid Engdahl, So a Frankenberg, Hillevi Lenz Taguchi, Anne Lillvist, Anna Palmer, Ingrid Pramling Samuelsson, Anette Sandberg, Sonja Sheridan, Ingegerd Tallberg Broman, Ann-Christine Vallberg Roth, Pia Williams samt Eva Ärlemalm-Hagsér.

PDF ATT LADDA NER

Igår lämnade även Skolverket förslaget till reviderad läroplan för förskolan till regeringen. Det är sedan regeringen som kommer att fatta beslut om läroplanen.

Förslaget till reviderade läroplanen för förskola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s