MÅNADENS BOK

MÅNADENS BOK.Bygga barns ordförråd skriver utav författaren Anna Strid och utgiven av Natur&Kultur.

Boken handlar om hur barnet erövrar orden- och världen och ger en bra beskrivning på den teoretiska bakgrunden kring barns inlärning utav ord. Författaren lyfter upp hur stor betydelse vi pedagoger har för barnets språk utveckling och möjligheterna vi har på förskolan där vi kan ta tillvara på barns lust att kommunicera och används deras kraft att erövra språket och orden.

Anna strid ger väldigt bra och konkreta förslag på hur vi pedagoger kan stödja och organisera för att utveckla barnens ordförråd på bästa sätt . – i varje stund och i varje rum. 

Förslagen har sin grund i väldokumenterad forskning om språk-, läs-, och skrivutveckling och i förskolans läroplan. Författaren har även hämtat inspiration från hennes egna yrkeserfarenheter och praktiska exempel från verksamma pedagoger. I slutet av varje kapitel så finns det även frågor att utgå ifrån vid reflektion, samtal och resonemang i arbetslaget.

Anna lyfter även upp hur vi kan involvera föräldrarna i barnens språkutveckling med konkreta förslag.

Jag kan verkligen rekommenderar denna bok då den på ett enkelt och konkret sätt beskriver och innehåller många användbara förslag för hur vi pedagoger utvecklar barnens språkutveckling på bästa sätt. Boken ger många tankar och lyfter upp många frågor som man kan reflektera tillsammans med sin kollega/arbetslag. 

Boken hittar ni på Natur och kultur.
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s