SAGAN OM SPÖKBARNEN SOM ÄNDRADE FÄRG

För att utveckla och stimulera barnens språk men även öka begreppsbildning så använder jag mig ofta utav olika sagor. En ”ny” saga som jag ordnat är Spökbarnen som ändrade färg. Med ett konkret material så fångas barnens intresse mycket enklare och gör att det blir enklare att förstå innehållet. Materialet är hämtat från Förskoleburken. 

Istället för att använda dessa till flanosaga så ville jag ha dem stående, jag gjorde även två sidor på spökerna, ena sidan när de är vita och sedan den andra färgen, för barnen ska få en bättre förståelse om vad som har hänt. Rekvisitan till sagan har jag använt mig utav vissa saker vi har på förskolan, och resten har jag skapat själv. 

En reaktion till “SAGAN OM SPÖKBARNEN SOM ÄNDRADE FÄRG

  1. Ett tips är även att göra spökbarnen i gips. Häll gips i en handske (sån man har när man byter blöja tex) fyll bara fingertopparna. Blir jättesöta spöken man sen kan måla. På detta sätt kan man även göra en uppsättning till barnen, man märker hur utvecklande det är att få leka med figurerna efteråt

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s