BILD STÖD I FÖRSKOLA

Vi har detta år arbeta extra med språket eftersom vi har fått flera nyinflyttade barn från andra länder. Som inte har det svenska språket.

För att ge stöd, förtydliga och underlätta olika situationer i förskolan så har jag nu gjort bildstöd som hänger på en jojo nyckelknippa, den fäster man enkelt fast på byxan eller midjebältet sedan kan man smidigt dra ut bildstödet för att förtydliga olika rutiner/saker för barnen. Förutom att detta förminskar stressen så ökar det förståelsen hos barnen, vilket också ger en trygghet hos de nya barnen.

Bilderna som jag valt har jag hittat på bildstod.se. Bilderna är på olika rutiner, som bla samling, lunch, aktiviteter och påklädnad men jag har även använt mig utav egna bilder, på exempelvis parker som vi besöker, platser på förskolan och även kamratskaps bilder på barnen för att uppmuntra och stärka värdegrunden.

Nyckelknippan är köpt hos en skomakare, men ska även finna på Clas Ohlson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s